Sou aquí: Inici Codesenvolupament PROJECTE DE CODESENVOLUPAMENT
Unitat de Cooperació – Ajuntament de Vic

Oficina Municipal d’Acollida.

C/ de la Llotja, 1, 2a planta

08500 Vic

image.pngTel. 93 702 72 82. ext.20922

boschrm@vic.cat

 

PROJECTE DE CODESENVOLUPAMENT

L’any 2011, es va iniciar un projecte de codesenvolupament amb el Senegal que combina el treball a dues bandes entre la inclusió social de la comunitat senegalesa a la ciutat de Vic i la cooperació al desenvolupament per fomentar el creixement en aquest país africà. Es va escollir la comunitat de senegalesos perquè el Senegal era el país prioritari en les línees de cooperació municipals i també era el país que comptava amb més entitats que hi treballaven dins del Consell Local de Cooperació de Vic.

 

En una primera fase del projecte, engegada el primer trimetstre del 2011, es va realitzar un diagnòstic exhaustiu de la població senegalesa resident a Vic per tal de detectar-ne les necessitats i potencialitats. A partir d’aquí, es va començar a planificar una oferta formativa que va tenir molt bona acollida entre aquesta comunitat. Es van fer classes de català, classes d’informàtica, reconeixement de l’entorn i els serveis de Vic, assessorament laboral i jurídic i es va participar en diferents tallers formatius. A banda d’això, es va crear la Unió de Joves Senegalesos de Vic (www.ujsv.blogspot.com), que juntament amb les altres entitats formades per senegalesos, van participar en diferents esdeveniments de la ciutat com la Festa Major o la Mostra d’Entitats.

 

En l’àmbit de la cooperació es va crear una comissió organitzadora de la Festa Senegalesa, formada per totes les entitats de senegalesos de Vic i les ONG’s de la ciutat que treballen al Senegal. Aquesta festa combina l’oci i la gastronomia amb informació i debats entorn de la cooperació al Senegal. Per altra banda, totes aquestes entitats faran un seguiment i avaluació del projecte conjunt entre AFUFIS (entitat de senegalesos) i Espais Humans (ONG vigatana que treballa al Senegal) que tiraran endavant el 2012 a la zona de la Casamance, amb el finançament de l’Ajuntament de Vic.

 

La segona fase del projecte, engegada el primer trimestre del 2012, ha continuat  amb les activitats formatives i d’inclusió de la comunitat senegalesa a la ciutat de Vic, combinat amb diverses accions relacionades amb la cooperació al desenvolupament del Senegal. L’objectiu final del projecte és que la comunitat senegalesa resident a la ciutat de Vic esdevingui prou cohesionada i capacitada per ser el principal actor que porta a terme accions i projectes de cooperació al desenvolupament del seu país. 

 

És per això que s’ha creat una COMISSIÓ MIXTA DE TREBALL on tots els actors implicats amb el desenvolupament a Senegal (entitats de senegalesos i ONGs) treballen conjuntament per tal d’identificar les línees d’acció prioritàries en aquest país i poder així dissenyar i elaborar una proposta d’actuació conjunta. A més aquesta comissió mixta també pretèn ser un espai de trobada  on  compartir i debatre experiències de treball, problemàtiques i solucions i fer un seguiment de manera compartida de tots els projectes que les diverses entitats  porten a terme sobre el terreny.

 

DSC01912.jpg

Reunió de la comissió mixta de treball al Senegal – maig 2012

Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...