Sou aquí: Inici Codesenvolupament EL CODESENVOLUPAMENT
Unitat de Cooperació – Ajuntament de Vic

Oficina Municipal d’Acollida.

C/ de la Llotja, 1, 2a planta

08500 Vic

image.pngTel. 93 702 72 82. ext.20922

boschrm@vic.cat

 

EL CODESENVOLUPAMENT

En termes generals,  el codesenvolupament és un concepte que té la finalitat d'integrar immigració i desenvolupament de manera que tots dos països, el d'origen i el d'acollida, puguin beneficiar·se. El codesenvolupament doncs, representa el treball a dues bandes entre la integració de les persones nouvingudes a la ciutat i la cooperació al país d'origen d'aquestes persones, i per tant el seu objectiu també és doble; fomentar el creixement al sud i la cohesió social al nord.

 

A Vic,  el codesenvolupament s'ha desplegat de manera transversal en totes les accions impulsades des de la unitat de cooperació al desenvolupament, creant un vincle constant entre l'objectiu d'afavorir la integració dels col·lectius de persones nouvingudes i la cooperació al seu país d'origen.

 

Tot i que el codesenvolupament a la ciutat no ha volgut discriminar cap procedència de persones nouvingudes, el projecte de codesenvolupament per excel·lència s'ha fet amb la comunitat senegalesa, que són els que més s'han implicat en totes les accions.

 

Aquesta relació entre el fenomen migratori i el desenvolupament ha permès enfortir l'acció de cooperació al desenvolupament de l'Ajuntament. L'objectiu és continuar treballant en actuacions centrades a enfortir aquest vincle entre l'àmbit de la integració, la ciutadania i la cooperació.

 

Cal dir que el programa de codesenvolupament  de l'Ajuntament de Vic va ser escollit com un exemple de bones pràctiques  al Fòrum Europeu sobre Migracions i Desenvolupament que va tenir lloc el mes de novembre de 2017 a la ciutat de Colònia, Alemanya.

 

Third European Meeting, Migration and Development at the local level. Cologne. Novembre 2017. Engagement Global

Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...