Sou aquí: Inici Notícies CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS 2020
Unitat de Cooperació – Ajuntament de Vic

Oficina Municipal d’Acollida.

C/ de la Llotja, 1, 2a planta

08500 Vic

image.pngTel. 93 702 72 82. ext.20922

boschrm@vic.cat

 

CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS 2020

Aquest 2020, l'Ajuntament de Vic subvenciona 7 projectes de cooperació i educació per al desenvolupament a entitats de la ciutat a través d'una convocatòria pública de subvencions.

Set 17, 2020

A principis d'any, l'Ajuntament de Vic va obrir una convocatòria de concessió de subvencions per a la realització de projectes de cooperació al desenvolupament, drets humans i educació per al desenvolupament per part d'entitats sense ànim de lucre, mitjançant la partida pressupostària del 0,7%. Tot i així poc després de  l'aprovació de la convocatòria,  la declaració de l'estat d'alarma  va fer aturar els terminis de procediment els quals no es  varen poder reiniciar  fins abans de l'estiu.

L'objectiu d'aquesta convocatòria és la de donar suport a entitats de la ciutat que treballen la cooperació i l'educació per al desenvolupament i reforçar la cooperació descentralitzada com a model de proximitat i transparència. La convocatòria també vol posar en valor la importància de la complementarietat d'actors locals i la coherència local-internacional per assolir resultats de desenvolupament sostenible.

En el moment de tancar el període de sol·licituds, onze entitats havien presentat projecte, de les quals només set varen obtenir la puntuació necessària per a ser considerats dins la convocatòria. Els criteris d'atorgament es basaven per una banda en haver fet un bon procés d'identificació i planificació del projecte i sobretot en l'impacte d'aquest, tenint en compte els criteris de pertinença, viabilitat i sostenibilitat. En general, s'han valorat projectes transformadors, no assistencialistes, que donessin suport a iniciatives locals i que estesin alineats en processos de desenvolupament local ja existents.

La convocatòria es va obrir a totes aquelles entitats sense ànim de lucre degudament constituïdes i inscrites al registre municipal d'entitats de Vic. I aquestes podien presentar·hi projectes en dues línies d'actuació: la cooperació internacional o la línia d'educació per al desenvolupament i sensibilització a la ciutat.

Concretament amb aquesta convocatòria, l'Ajuntament de Vic donarà suport a 5 projectes de cooperació: a l'entitat Fundació Vicenç Ferrer, per un projecte de recursos hídrics a la Índia, a l'associació Agermanament sense Fronteres per un projecte d'igualtat de gènere a Camerun, a l'entitat Casa Terra per el projecte de suport a les persones de les presons de Nepal, a l'associació Rosa Dilmé amb un projecte de cooperació universitària a Rwanda, i la Fundació Daniel Shah i Núria Toneu amb un projecte d'aigua potable a la Índia. A més, també donarà suport a dos projectes de sensibilització, el primer sobre la situació de les persones refugiades,  per part de Creu Roja Osona i el segon un projecte documental sobre la discriminació social i racial que realitzarà l'entitat TIC Catalunya.

Cal dir, que aquest any més que mai, la pandèmia del COVID19 ha posat de manifest que actualment els reptes existents i emergents són cada vegada més globals i internacionalitzats. I que per tant no podem afrontar la perspectiva local sense tenir en compte l'escenari internacional.

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...