Sou aquí: Inici Notícies ELS JOVES D'ESCENA COMUNITÀRIA PRESENTEN LA SEVA OBRA FINAL A L'ETC
Unitat de Cooperació – Ajuntament de Vic

Oficina Municipal d’Acollida.

C/ de la Llotja, 1, 2a planta

08500 Vic

image.pngTel. 93 702 72 82. ext.20922

boschrm@vic.cat

 

ELS JOVES D'ESCENA COMUNITÀRIA PRESENTEN LA SEVA OBRA FINAL A L'ETC

Escena Comunitària és un projecte d'educació per al desenvolupament que dona resposta a una necessitat ciutadana, vinculant una gran varietat de joves d ela ciutat en una activitat socioeducativa que utilitza el teatre com a eina de transformació social.

Mai 11, 2022

Enguany, el projecte s'ha portat a terme setmanalment durant tot el curs escolar a la sala negra de l'ETC de Vic i ara és el moment de mostrar el treball final en una obra de teatre titulada S.O.S. "Save Our Souls", que posa sobre la taula molts dels reptes que han de fer front els joves en la societat actual. L'obra tindrà lloc el dissabte 14 de maig a les vuit del vespre al renovat Espai de Teatre i Cinema (ETC) de Vic i l'entrada serà gratuïta i oberta  a tothom.

Aquest és un projecte transversal treballat conjuntament des de la regidoria de joves i la de cooperació, ja que per una banda és l'equip de medi obert qui inicialment va detectar les necessitats i inquietuds dels joves que han participat en el projecte, i per l'altra, des del Pla d'educació per al desenvolupament s'hi ha donat forma, creant aquest espai de relació on els i les joves han pogut desenvolupar les seves habilitats i socialitzar-se a través del teatre.

El projecte de fet, fa servir el teatre com una eina de transformació social amb molt potencial, ja que l'espai escènic permet que els joves i les joves puguin expressar en llibertat les  pors, inquietuds i preocupacions que els genera l'entorn més proper per després poder treballar la reflexió i la resolució de conflictes socials i els reptes més globals.

El treball d'Escena Comunitària es planteja des d'una perspectiva d'educació transformadora i d'interculturalitat crítica, ja que en tot moment ha tingut en compte la promoció de la lluita antiracista i l'eradicació dels estereotips i perjudicis que impedeixen l'establiment de relacions equitatives, per així poder impulsar canvis reals a la nostra ciutat i a la nostra societat.

A més el fet que el projecte hagi tingut lloc a l'ETC de Vic no és casual, ja que l'espai ha acollit el projecte en la seva vessant  més social, posant en valor també la funció comunitària i cohesionadora que ofereix aquest equipament cultural de la ciutat, a banda és clar, de la seva vessant més cultural i de creació local.

Les diferents sessions d'Escena Comunitària han estat dinamitzades per Montse Vilà i Cai Godayol de Teatrat els quals els avala una llarga experiència en projectes de cohesió i de transformació social, a part d'una gran empatia cap al col-lectiu més jove. El projecte s'ha portat a terme en el marc del Pla de s'educació per a la ciutadania global que rep el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.

 

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...