Sou aquí: Inici Notícies NOVA EDICIÓ DE LES TARDES D'ESTIU AL CARRER
Unitat de Cooperació – Ajuntament de Vic

Oficina Municipal d’Acollida.

C/ de la Llotja, 1, 2a planta

08500 Vic

image.pngTel. 93 702 72 82. ext.20922

boschrm@vic.cat

 

NOVA EDICIÓ DE LES TARDES D'ESTIU AL CARRER

"Les Tardes d'estiu al carrer" és una programació d'activitats gratuïtes de lleure i esport per a infants i joves, que té lloc durant el període d'estiu a les diferents places i parcs de la ciutat. La programació s'emmarca dins del projecte "Viu el carrer!" i és una proposta ja consolidada que enguany compta amb la seva sisena edició.

Jun 25, 2021

La programació ofereix una oferta molt variada d'activitats d'oci saludable i educació per al desenvolupament amb l'objectiu d'afavorir i promocionar la convivència ciutadana al medi obert, però també per fomentar l'educació en valors i la cooperació entre els joves i infants de la ciutat.

La proposta Viu el carrer! fins ara havia format part del Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) impulsat per l'Obra Social "La Caixa" i promogut per l'Associació Tapís i l'Ajuntament. Però enguany, el projecte ICI, present a Vic des del 2014, ha acabat el seu recorregut a la ciutat i l'Ajuntament ha incorporat el projecte Viu el carrer! com una acció pròpia dins dels seus programes municipals. L'objectiu d'acollir aquest projecte com a propi és per no perdre el treball comunitari i col·lectiu que s'ha fet aquests darrers anys el marc del projecte ICI, però també per consolidar espais que ja funcionen i que fomenten la participació i la bona convivència a la ciutat.

Aquest 2021 la programació de Les Tardes d'estiu al carrer ofereix 11 setmanes d'activitats lúdiques  i gratuïtes al medi obert durant els mesos de vacances escolars. En total són 42 activitats programades que ompliran les places i els parcs de la ciutat durant tot l'estiu perquè ningú es quedi sense l'oportunitat de gaudir d'un lleure de qualitat.

Les propostes que formen part de la programació s'han dissenyat conjuntament amb diverses entitats socials, educatives i culturals de la ciutat, amb la intenció de reforçar la inclusió i la participació ciutadana. De fet, en aquest procés d'elaboració i disseny del programa hi ha participat més de 14 entitats i 7 departaments diferents de l'Ajuntament, a part d'altres grups de joves de diferents barris, i per això s'ha pogut oferir un ventall d'activitats tan variat.

Aquest treball comunitari, a més, pretén crear espais per aprendre en un món divers i complex i fomentar valors educatius com ara la convivència, la sostenibilitat, la interculturalitat i el respecte al medi ambient, entre d'altres. La Taula de Diversitat Funcional també hi ha tingut un paper molt destacat apostant per activitats més inclusives com ara la lectura en llenguatge de signes d'algunes activitats, o la incorporació d'una gimcana inclusiva per sensibiltizar els nens i nenes sobre les necessitats de les persones amb diversitat funcional.

A més, com cada any, la programació de les Tardes d'estiu al carrer, també compta amb la vessant més esportiva. Per una banda, s'ofereix l'activitat de Vic Espornet per infants i joves de 8 a 16 anys a diferents pistes poliesportives de la ciutat on els protagonistes són els propis participants que marquen les regles de joc. Per l'altra, es continuarà obrint un any més les instal·lacions de l'OAR Vic entre el 28 de juny i 20 d'agost, per posar a disposició un espai esportiu més.

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...