Sou aquí: Inici Notícies VIC ACULL LA JORNADA DE SENEXCEL-LÈNCIA ORGANITZADA PER LA CASC
Unitat de Cooperació – Ajuntament de Vic

Oficina Municipal d’Acollida.

C/ de la Llotja, 1, 2a planta

08500 Vic

image.pngTel. 93 702 72 82. ext.20922

boschrm@vic.cat

 

VIC ACULL LA JORNADA DE SENEXCEL-LÈNCIA ORGANITZADA PER LA CASC

Senexel-lènica, organitzat per la Coordinadora d'Associacions Senegaleses a Catalunya (CASC) és un programa que té l'objectiu lluitar contra l'abandonament escolar entre la comunitat senegalesa.

Ago 01, 2022

Aquest any la Coordinadora d'Associacions Senegaleses de Catalunya (CASC) va voler que Vic fos la seu de la cerimònia de donació de premis Senexecel-lència, un programa que busca elevar el nivell educatiu dels nens i nenes d'origen senegalès a Catalunya a benefici del seu propi futur, de les seves famílies i del seu país d'origen. Ja que segons la CASC, aquests infants tenen una doble responsabilitat en el desenvolupament i la millora del seu futur a Catalunya però també pel desenvolupament del país d'on provenen els seus pares, al Senegal.

A través d'aquest programa, la CASC pretén que el procés migratori que han fet les famílies d'aquests infants sigui beneficiós per la comunitat senegalesa i pugui millorar de manera real el nivell de vida d'aquestes famílies. Perquè la millor manera de canviar la seva situació és a través de la capitalització i transferència de capacitats i experiència, i per tant cal invertir en l'educació i la formació. I el programa Senexcel-lència posa en valor aquesta aposta que fan les famílies per l'educació dels seus fills i filles reconeixent-ho en aquest acte de donació de premis per els nens i nenes d'origen senegalès que han tingut els millors resultats a l'escola. Segons la CASC, aquesta és una bona manera no tan sols de valorar l'esforç d'aquests alumnes sinó també de sensibilitzar a la resta de la comunitat.

L'acte de Senexcel-lència va tenir lloc el passat dissabte 30 de juliol a l'auditori Marià Vila d'Abadal de l'edifici El Sucre de Vic i va comptar amb la presència de Mawa Ndyae, president de la CASC, diferents persones representants d'entitats senegaleses de la ciutat i de l'Ajuntament de Vic. L'auditori va quedar ple de famílies d'origen senegalès que venien de diferents parts de Catalunya.

Malgrat un gran nombre d'alumnes premiats eren de la ciutat de Vic i rodalies, encara hi ha molta feina a fer per millorar el nivell educatiu de la comunitat senegalesa a la ciutat, ja que de moment, Senegal és una de les comunitats amb un índex d'abandonament escolar més elevat, el què vol dir que pocs nens i nenes completen una educació superior, sense mencionar els que abandonen sense acabar ni la secundària. Segurament moltes vegades és degut a la falta de recursos econòmics que fa que hagin d'entrar abans a treballar, reforçant a la vegada  la precarietat laboral, però també hi ha un factor cultural i de poc acompanyament per part de les famílies que fa que els nens i les nenes perdin l'interès per els estudis.

 

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...