Sou aquí: Inici Notícies VIC REP UNA DELEGACIÓ DE DONES ELECTES DEL MARROC EN EL MARC D'UN PROJECTE DE COOPERACIÓ INTERNACIONAL
Unitat de Cooperació – Ajuntament de Vic

Oficina Municipal d’Acollida.

C/ de la Llotja, 1, 2a planta

08500 Vic

image.pngTel. 93 702 72 82. ext.20922

boschrm@vic.cat

 

VIC REP UNA DELEGACIÓ DE DONES ELECTES DEL MARROC EN EL MARC D'UN PROJECTE DE COOPERACIÓ INTERNACIONAL

La delegació va visitar l'Ajuntament de Vic, la Universitat de Vic-UCC i varen conèixer els projectes de l'escola de la Pau de Dones del Casal Claret.

Mai 20, 2022

L'Ajuntament de Vic ha rebut aquest matí la visita d'un grup de dones electes del Marroc, en el marc del projecte de cooperació internacional EqualMED, liderat per la Diputació de Barcelona, que vetlla per la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques locals al Marroc.

La delegació marroquina, formada per una vintena de dones electes de diferents comunes del Marroc, han visitat l'Ajuntament de Vic on han estat rebudes pel regidor de Cooperació, Josep-Ramon Soldevila, i la regidora de Benestar i Família, Núria Homs.

Durant el dia la delegació ha visitat la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, on han fet una sessió de treball amb la Dra. Sandra Esquerra, directora  de la càtedra UNESCO, dones, desenvolupament i cultures. També han visitat l'Escola de la Pau de dones del Casal Claret, on se'ls ha explicat la tasca que es fa en l'àmbit de l'emprenadoria de dones amb el projecte de cuina i el cosidor "pas a pas".

Aquesta visita forma part del projecte que s'estructura com espai de debat i d'intercanvi d'experiències per promoure la participació política de les dones en l'esfera local del Marroc. Durant tota la setmana han visitat diferents municipis de participació política femenina.  En aquest sentit la regidora d'Igualtat, Núria Vergés, va assistir dimarts a la trobada d'intercanvi Equalmed: integració de la dimensió de gènere en les polítiques públiques locals". la jornada va tenir lloc al Palau Robert de Barcelona on Vergés va exposar l'experiència de Vic en la integració de la perspectiva de gènere a les polítiques públiques.

Projecte EQUALMED

Durant anys la Diputació de Barcelona ha establert vincles de cooperació amb el Marroc i ha desenvolupat diversos projectes que han contribuït a reforçar les relacions de cooperació entre els municipis de la província de barcelona i les comunes marroquines.

EqualMED es planteja com un treball en xarxa entre els municipis que en formen part, tan de la província de Barcelona (Vic, Granollers, Igualada, Manresa, Mataró, terrassa, Rubí, Sabadell, Cerdanyola, Santa Coloma de Gramenet, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Barberà del Vallès, Torrelles de Llobregat i Sant Vicenç dels Horts) com de les comunes marroquines (Commune de Tétouan, Chefchauen, Ourzazate, El Kalaa, Gueliz, Benguérier, Chichaoua, Rass Alain, Sidi Rahal, Tahaoute i Aít Imoour)

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...